Vital 177

Dexteritate și flexibilitate adaptate la contactul cu alimentele

Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Avantaje specifice

  • Dexteritate excelentă: o mănușă subțire dintr-un material flexibil
  • Prindere cu textură în relief pentru o manipulare sigură
  • Finisaj clorinat pentru o mai bună protecție a produselor manipulate
  • Fără silicon pentru a preveni urmele, defectele pe suprafețele din metal și sticlă înainte de vopsire

Aplicații

Industria alimentară

  • Îmbidonare
  • Fabricarea brânzeturilor
  • Dezosarea cărnii de pasăre
  • Filetarea peştelui
  • Pregătirea alimentelor
  • Manipularea fructelor şi legumelor

Standarde

  • Pericole mecanice EN 388 0010X
  • Type B Protecție specifică împotriva substanțelor chimice EN 374 KPT
  • Microorganisme EN 374
  • Contaminare radioactivă EN 421
Caracterul adecvat al materialelor destinate ce intră în contact cu alimente

Adecvat pentru contactul cu anumite tipuri de alimente în conformitate cu Regulamentul European (CE) 1935/2004. Aflați detalii în tabelul alimentar de mai jos.

Detalii privind produsele

Material Latex natural
Culoare Albastru
Finisaj la interior Clorinat
Finisaj la exterior Textura striata
Lungime (cm) 31
Grosime (mm) 0.4
Dimensiune 6 7 8 9 10
Ambalaj 1 pereche/punga
10 perechi/cutie
100 perechi/cutie de carton

Grafic alimente

Grad general de contact cu alimentele

BĂUTURI Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. limpede
Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. tulbure
Băuturi alcoolizate cu tărie între 6% și 20% vol.
Băuturi alcoolizate cu tărie de peste 20% vol.
CEREALE, AMIDON, ZAHARURI, CIOCOLATĂ ȘI PRODUSE DERIVATE Amidon, cereale, făini, griș, paste uscate, de exemplu macaroane, spaghetti și produsele similare și paste proaspete
Biscuiți, produse de patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie, sare, zahăr și produse de cofetărie în formă solidă; fără corp gras
Biscuiți, patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie și cofetărie în formă solidă; cu corp gras, ciocolată, înlocuitori și produse acoperite
Produse de cofetărie sub formă de pastă umedă
Melasă, sirop de zahăr, miere
Produse de cofetărie cu corp gras la suprafață
FRUCTE, LEGUME ȘI DERIVATE Fructe întregi, proaspete sau refrigerate, necurățate; fructe uscate sau deshidratate; nuci decojite și prăjite
Legume proaspete, curățate sau tăiate
Transformate: în bucăți, piure, pastă sau conserve în mediu apos, inclusiv marinat sau în saramură
Transformate în mediu alcoolic
Conserve de legume în mediu uleios
Conserve de fructe în mediu uleios
Nuci sub formă de pastă sau de cremă
GRĂSIMI ȘI ULEIURI Animale sau vegetale, naturale sau tratate
Emulsii de apă în ulei (margarină, unt)
PRODUSE ANIMALE ȘI OUĂ Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu apos
Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu uleios, produse din carne marinate în mediu uleios
Crustacee și moluște proaspete, fără cochilie sau carapace
Pește proaspăt, refrigerat, sărat, afumat sau sub formă de pastă
Carne de la orice specie de animal, proaspătă, refrigerată, sărată, afumată sau sub formă de pastă sau creme
Conserve și semiconserve de carne în mediu apos
Conserve și semiconserve de carne în mediu uleios
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă de pudră, uscată sau congelată
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă lichide sau gătite
PRODUSE LACTATE Lapte integral, degresat sau parțial deshidratat
Lapte fermentat (iaurt, lapte bătut), frișcă și smântână
Brânză naturală fără coajă sau cu crustă comestibilă și brânză topită
Brânzeturi integrale cu crustă necomestibilă
Brânză topită (sub formă de pastă moale), brânză în conservă în mediu apos (mozzarella...)
Brânză conservată în mediu uleios
Lapte praf, inclusiv preparatele pentru sugari
PRODUSE DE ASEZONAT Sosuri cu materie apoasă
Sosuri cu materie grasă (de exemplu: maioneză, cremă pentru salată...)
Muștar
Oțet
PREPARATE ALIMENTARE Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care prezintă materii grase la suprafață
Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care nu prezintă materii grase la suprafață
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, dar fără materii grase (inclusiv drojdiile)
Alimente prăjite sau fripte de origine vegetală (cartofi, pelete)
Alimente prăjite sau fripte de origine animală
ALTELE Alimente uscate care prezintă materii grase la suprafață
Alimente uscate fără materii grase la superfață
Plante, mirodenii, aromatice, cafea și înlocuitori de cafea sub formă de granule sau pudră
Mirodenii și condimente în mediu uleios
Cacao pudră
Cacao pastă
Extrase concentrate cu tărie de cel puțin 5% vol. de alcool
Alimente congelate sau înghețate
Înghețate

Grafic substanțe chimice

Gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice

Gradul de protecție este determinat luând în considerare efectele atât ale permeabilității, cât și ale degradării, în încercarea de a oferi utilizatorilor o orientare generală privind protecția atunci când utilizează mănușile noastre împotriva anumitor su

Semnificația culorilor:

Utilizat pentru nivelul ridicat de expunere la substanțe chimice sau pentru imersia în substanțe chimice, limitat la timpul de pătrundere bazat pe o zi lucrătoare.
Utilizat pentru contact repetat cu substanțe chimice, limitat la expunerea chimică totală, adică: un timp de pătrundere cumulat bazat pe o zi lucrătoare.
Protecție doar împotriva stropirii, în timpul expunerii la substanțe chimice, mănușile trebuie aruncate și mănușile noi trebuie purtate cât mai curând posibil.
Nu este recomandat, aceste mănuși sunt considerate nepotrivite pentru lucrul cu această substanță chimică.
NT: nu au fost testate
NA: nu se aplică, deoarece nu sunt testate în întregime (doar nivelul de degradare SAU rezultatele de permeabilitate)

Datele testelor substanțelor chimice și gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice nu trebuie utilizate ca bază absolută pentru selectarea mănușilor. Performanța mănușii în condițiile reale de utilizare poate diferi de cea în condițiile c

Produs chimic Nr. CAS Timpul de pătrundere
(minute)
Nivel
permeabilitate
Standard Nivel
degradare
Grad
2-Butoxyethanol (Butyl Cellusolve) 99% 111-76-2 21 1 ASTM F739 4
+
2-Ethoxyethanol (Cellosolve) 99% 110-80-5 27 1 ASTM F739 4
+
2-Ethoxyethyl acetate (Cellosolve Acetate) 99% 111-15-9 15 1 ASTM F739 3
=
2-Propanol (Isopropanol) 99% 67-63-0 15 1 EN 374-3:2003 4
+
Acetaldehyde 99% 75-07-0 5 0 ASTM F739 4
=
Acetic acid 10% 64-19-7 NT NT 4
NA
Acetic acid 50% 64-19-7 139 4 EN 16523-1:2015 4
++
Acetic acid 99% 64-19-7 8 0 EN 374-3:2003 4
=
Acetone 99% 67-64-1 7 0 ASTM F739 3
=
Ammonium hydroxide solution 29% 1336-21-6 16 1 ASTM F739 4
+
Aniline 99% 62-53-3 67 3 ASTM F739 4
++
Dimethylformamide 99% 68-12-2 12 1 EN 374-3:2003 4
+
Dimethylsulfoxide 99% 67-68-5 216 4 ASTM F739 4
++
Ethanol 95% 64-17-5 14 1 EN 374-3:2003 4
+
Ethylene glycol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Formaldehyde 30% 50-00-0 NT NT 4
NA
Formaldehyde 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 2
+
Glutaraldehyde 50% 111-30-8 NT NT 4
NA
Hydrazine 35% 302-01-2 NT NT 4
NA
Hydrazine 70% 302-01-2 115 3 ASTM F739 4
++
Hydrazine 98% 302-01-2 NT NT 4
NA
Hydrochloric acid 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydrochloric acid 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hydrochloric acid 37% 7647-01-0 43 2 ASTM F739 4
+
Hydrogen peroxide 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
m-Cresol 97% 108-39-4 145 4 ASTM F739 4
++
Methanol 85% 67-56-1 NT NT 4
NA
Methanol 99% 67-56-1 7 0 EN 374-3:2003 4
=
Methyl Ethyl Ketone (2-Butanone) 99% 78-93-3 2 0 EN 374-3:2003 2
-
N-methyl-2-Pyrrolidone 99% 872-50-4 17 1 EN 374-3:2003 4
+
N-N dimethyl acetamide 30% 127-19-5 NT NT 4
NA
N-N dimethyl acetamide 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 4
+
Nitric acid 10% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Nitric acid 20% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Nitric acid 40% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Nitric acid 50% 7697-37-2 480 6 ASTM F739 4
++
Phenol 85% 108-95-2 77 3 ASTM F739 4
++
Phosphoric acid 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Phosphoric acid 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Potassium Hydroxide 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Skydrol LD-4 Amestec NA 60 2 ASTM F739 NT
NA
Sodium hydroxide 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Sodium hydroxide 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Sodium hydroxide 50% 1310-73-2 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Sulfuric acid 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Toluene Diisocyanate (TDI) 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 3
++
Triethanolamine 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++

*rezultatul nu este normalizat

Mai multe mănuși

ALTO 405 ACTIVATED
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

ALTO 405 ACTIVATED

Mănușă impermeabilă la lichide, care integrează tehnologia antimicrobiană Pylote, ce limitează contaminarea încrucișată cu virusuri și bacterii

Vital 186
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Vital 186

Dexteritate de precizie în medii puțin agresive

Jersette 308
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Jersette 308

Bun confort pentru lucrările de lungă durată pentru manipularea alimentelor