Protecţie chimică

Ultranitril 480

Protecție chimică îndelungată

  • Pericole mecanice EN 388 4102X
  • Type A Protecție specifică împotriva substanțelor chimice EN 374 AJKOPT
  • Microorganisme EN 374
  • Protecție împotriva pesticidelor ISO 18889 G2
  • Caracterul adecvat al materialelor destinate ce intră în contact cu alimente

    Adecvat pentru uz alimentar cu toate tipurile de alimente, în conformitate cu Regulamentul European (CE) 1935/2004.

Durabilitate

  • Durată de viață mai lungă: rezistență mecanică excelentă (abraziune, perforație)

Randament

  • Prindere bună a obiectelor alunecoase, datorită texturii în relief

Protecția pielii

  • Protecție excelentă în timpul manipulării intensive a produselor chimice cu risc ridicat

Calitate garantată

  • Fără silicon pentru a preveni urmele, defectele pe suprafețele din metal și sticlă înainte de vopsire

Industria automobilelor/mecanică

  • Tratarea/degresarea metalelor cu solvenţi agresivi

Industria chimică

  • Manipularea canistrelor cu produse chimice

Alte industrii

  • Aplicarea pesticidelor
  • Curăţarea rolelor preselor pentru imprimare
  • Întreţinere
  • Tratamentul şi finisarea cherestelei

Sector agricol

  • Preparare amestec
  • Umplere rezervor
  • Aplicare si pulverizare pesticide
  • Gestiunea deșeurilor de pesticid
  • Curățarea echipamentelor

Material Nitril
Culoare verde
Finisaj la interior Clorinat
Finisaj la exterior Textura striata
Lungime (cm) 46
Grosime (mm) 0.55
Dimensiune 7 8 9 10 11
Ambalaj 1 pereche/punga
12 perechi/cutie de carton

Grad general de contact cu alimentele

BĂUTURI Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. limpede
Fără alcool sau cu tărie mai mică de 6% vol. tulbure
Băuturi alcoolizate cu tărie între 6% și 20% vol.
Băuturi alcoolizate cu tărie de peste 20% vol.
CEREALE, AMIDON, ZAHARURI, CIOCOLATĂ ȘI PRODUSE DERIVATE Amidon, cereale, făini, griș, paste uscate, de exemplu macaroane, spaghetti și produsele similare și paste proaspete
Biscuiți, produse de patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie, sare, zahăr și produse de cofetărie în formă solidă; fără corp gras
Biscuiți, patiserie, prăjituri și alte produse de brutărie și cofetărie în formă solidă; cu corp gras, ciocolată, înlocuitori și produse acoperite
Produse de cofetărie sub formă de pastă umedă
Melasă, sirop de zahăr, miere
Produse de cofetărie cu corp gras la suprafață
FRUCTE, LEGUME ȘI DERIVATE Fructe întregi, proaspete sau refrigerate, necurățate; fructe uscate sau deshidratate; nuci decojite și prăjite
Legume proaspete, curățate sau tăiate
Transformate: în bucăți, piure, pastă sau conserve în mediu apos, inclusiv marinat sau în saramură
Transformate în mediu alcoolic
Conserve de legume în mediu uleios
Conserve de fructe în mediu uleios
Nuci sub formă de pastă sau de cremă
GRĂSIMI ȘI ULEIURI Animale sau vegetale, naturale sau tratate
Emulsii de apă în ulei (margarină, unt)
PRODUSE ANIMALE ȘI OUĂ Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu apos
Crustacee și moluște neprotejate în mod natural de cochilii, conserve de pește în mediu uleios, produse din carne marinate în mediu uleios
Crustacee și moluște proaspete, fără cochilie sau carapace
Pește proaspăt, refrigerat, sărat, afumat sau sub formă de pastă
Carne de la orice specie de animal, proaspătă, refrigerată, sărată, afumată sau sub formă de pastă sau creme
Conserve și semiconserve de carne în mediu apos
Conserve și semiconserve de carne în mediu uleios
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă de pudră, uscată sau congelată
Ouă, gălbenușuri de ouă, albușuri de ouă sub formă lichide sau gătite
PRODUSE LACTATE Lapte integral, degresat sau parțial deshidratat
Lapte fermentat (iaurt, lapte bătut), frișcă și smântână
Brânză naturală fără coajă sau cu crustă comestibilă și brânză topită
Brânzeturi integrale cu crustă necomestibilă
Brânză topită (sub formă de pastă moale), brânză în conservă în mediu apos (mozzarella...)
Brânză conservată în mediu uleios
Lapte praf, inclusiv preparatele pentru sugari
PRODUSE DE ASEZONAT Sosuri cu materie apoasă
Sosuri cu materie grasă (de exemplu: maioneză, cremă pentru salată...)
Muștar
Oțet
PREPARATE ALIMENTARE Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care prezintă materii grase la suprafață
Tartine, sandvișuri, pizza cu tot soiul de alimente care nu prezintă materii grase la suprafață
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub formă de pudră sau uscate, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, cu materii grase (inclusiv drojdiile)
Supe, sosuri, ciorbe sub orice altă formă, dar fără materii grase (inclusiv drojdiile)
Alimente prăjite sau fripte de origine vegetală (cartofi, pelete)
Alimente prăjite sau fripte de origine animală
ALTELE Alimente uscate care prezintă materii grase la suprafață
Alimente uscate fără materii grase la superfață
Plante, mirodenii, aromatice, cafea și înlocuitori de cafea sub formă de granule sau pudră
Mirodenii și condimente în mediu uleios
Cacao pudră
Cacao pastă
Extrase concentrate cu tărie de cel puțin 5% vol. de alcool
Alimente congelate sau înghețate
Înghețate

Gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice

 

Gradul de protecție este determinat luând în considerare efectele atât ale permeabilității, cât și ale degradării, în încercarea de a oferi utilizatorilor o orientare generală privind protecția atunci când utilizează mănușile noastre împotriva anumitor su

 

Semnificația culorilor:

++
Utilizat pentru nivelul ridicat de expunere la substanțe chimice sau pentru imersia în substanțe chimice, limitat la timpul de pătrundere bazat pe o zi lucrătoare.
+
Utilizat pentru contact repetat cu substanțe chimice, limitat la expunerea chimică totală, adică: un timp de pătrundere cumulat bazat pe o zi lucrătoare.
=
Protecție doar împotriva stropirii, în timpul expunerii la substanțe chimice, mănușile trebuie aruncate și mănușile noi trebuie purtate cât mai curând posibil.
-
Nu este recomandat, aceste mănuși sunt considerate nepotrivite pentru lucrul cu această substanță chimică.
NT
NT: nu au fost testate
NA
NA: nu se aplică, deoarece nu sunt testate în întregime (doar nivelul de degradare SAU rezultatele de permeabilitate)

Datele testelor substanțelor chimice și gradul de protecție generală împotriva substanțelor chimice nu trebuie utilizate ca bază absolută pentru selectarea mănușilor. Performanța mănușii în condițiile reale de utilizare poate diferi de cea în condițiile c

Produs chimic Nr. CAS Timpul de pătrundere
(minute)
Nivel
permeabilitate
Standard Nivel
degradare
Grad
1,1,1-Tricloretan 99% 71-55-6 276 5 ASTM F739 1
-
1,1,2-Triclorotrifluoroetan (Freon TF sau Freon 113) 99% 76-13-1 480 6 ASTM F739 4
++
1,1,2,2-Tetracloroetan 98% 79-34-5 59 2 ASTM F739 1
-
1,2-dicloroetan 99% 107-06-2 18 1 ASTM F739 1
-
1,3 - Diclorbenzen 98% 541-73-1 73 3 ASTM F739 1
-
2-Butoxietanol (Butyl Cellusolve) 99% 111-76-2 480 6 ASTM F739 4
++
2-Ethoxyethanol (Cellosolve) 99% 110-80-5 416 5 ASTM F739 4
++
2-Propanol (izopropanol) 99% 67-63-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
2,2,2-Trifluoroetanol 99% 75-89-8 43 2 ASTM F739 1
-
Acetat de 2-etoxietil (Cellosolve Acetate) 99% 111-15-9 162 4 ASTM F739 3
++
Acetat de butil 99% 123-86-4 78 3 EN 374-3:2003 1
-
Acetat de etil 99% 141-78-6 27 1 EN 16523-1:2015 NT
NA
Acetat de vinil 99% 108-05-4 30 1 ASTM F739 2
=
Acetonă 99% 67-64-1 NT NT NT 1
NA
Acid acetic 10% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Acid acetic 50% 64-19-7 480 6 ASTM F739 4
++
Acid acetic 99% 64-19-7 118 3 ASTM F739 NT
NA
Acid azotic 50% 7697-37-2 341 5 ASTM F739 3
++
Acid azotic 70% 7697-37-2 49 2 ASTM F739 NT
NA
Acid clorhidric 10% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Acid clorhidric 35% 7647-01-0 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Acid clorhidric 37% 7647-01-0 480 6 ASTM F739 4
++
Acid clorhidric 50% 7647-01-0 NT NT NT 4
NA
Acid cromic 50% 7738-94-5 175 4 ASTM F739 4
++
Acid fluorhidric 10% 7664-39-3 NT NT NT 4
NA
Acid fluorhidric 49% 7664-39-3 134 4 ASTM F739 4
++
Acid fosforic 75% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Acid fosforic 85% 7664-38-2 480 6 ASTM F739 4
++
Acid oleic 90% 112-80-1 NT NT NT 4
NA
Acid sulfuric 10% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Acid sulfuric 40% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Acid sulfuric 50% 7664-93-9 480 6 ASTM F739 4
++
Acid sulfuric 96% 7664-93-9 243 5 EN 16523-1:2015 NT
NA
Acrilonitril 99% 107-13-1 12 1 ASTM F739 1
-
Alcool izobutilic 99% 78-83-1 480 6 ASTM F739 4
++
Anilină 99% 62-53-3 72 3 ASTM F739 1
-
Benzen 99% 71-43-2 27 1 ASTM F739 1
-
Benzină fără plumb Amestec 8006-61-9 480 6 ASTM F739 4
++
Bifenili policlorurați (PCB) (50%) în 1,2,4-Triclorbenzen Amestec 11097-69-1 343 5 ASTM F739 NT
NA
Ciclohexan 99% 110-82-7 480 6 ASTM F739 4
++
Clorobenzen 99% 108-90-7 42 2 ASTM F739 NT
NA
Cumene 98% 98-82-8 271 5 ASTM F739 3
++
Dietanolamină 97% 111-42-2 480 6 ASTM F739 4
++
Dietilamină 98% 109-89-7 53 2 EN 16523-1:2015 1
-
Dimetilformamidă 99% 68-12-2 35 2 ASTM F739 NT
NA
Dimetilsulfoxid 99% 67-68-5 480 6 ASTM F739 3
++
Epichlorhidrină 99% 106-89-8 4 0 ASTM F739 NT
NA
Etanol 95% 64-17-5 480 6 ASTM F739 4
++
Eter (dietil eter) 99% 60-29-7 64 3 ASTM F739 4
++
Etilen glicol 99% 107-21-1 480 6 ASTM F739 4
++
Fenol 85% 108-95-2 255 5 ASTM F739 3
++
Formaldehidă 37% 50-00-0 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Fracția nafta VM&P Amestec 8032-32-4 480 6 ASTM F739 4
++
Freon 12 99% 75-71-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Furfural 99% 98-01-1 61 3 ASTM F739 NT
NA
Hidrazină 35% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hidrazină 70% 302-01-2 480 6 ASTM F739 4
++
Hidroxid de potasiu 50% 1310-58-3 480 6 ASTM F739 4
++
Hidroxid de sodiu 20% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Hidroxid de sodiu 40% 1310-73-2 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Hidroxid de sodiu 50% 1310-73-2 480 6 EN 374-3:2003 4
++
Kerosen Amestec 8008-20-6 480 6 ASTM F739 4
++
m-Cresol 97% 108-39-4 210 4 ASTM F739 2
+
Metanol 99% 67-56-1 122 4 EN 16523-1:2015 3
++
Metilizobutilcetonă 99% 108-10-1 57 2 ASTM F739 NT
NA
n-heptan 99% 142-82-5 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
n-hexan 95% 110-54-3 480 6 ASTM F739 4
++
N-metil-2-pirrolidonă 99% 872-50-4 108 3 ASTM F739 NT
NA
N-N dimetilacetamidă 30% 127-19-5 480 6 ASTM F739 NT
NA
N-N dimetilacetamidă 99% 127-19-5 39 2 ASTM F739 1
-
Nafta Amestec 8030-30-6 480 6 ASTM F739 4
++
Nafta (solvent Stoddart) Amestec 8052-41-3 480 6 ASTM F739 4
++
Nafta grea Amestec 68551-17-7 NT NT NT 4
NA
Nitrobenzen 99% 98-95-3 45 2 ASTM F739 1
-
Oxid de etilenă 100% 75-21-8 32 2 ASTM F739 NT
NA
Peroxid de hidrogen 30% 7722-84-1 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Piridină 99% 110-86-1 26 1 ASTM F739 1
-
Soluție de hidroxid de amoniu 25% 1336-21-6 480 6 EN 16523-1:2015 4
++
Soluție de hidroxid de amoniu 29% 1336-21-6 480 6 ASTM F739 4
++
Styrene 99% 100-42-5 36 2 EN 16523-1:2015 1
-
Sulfură de carbon 99% 75-15-0 20 1 EN 16523-1:2015 2
=
Terebentină Amestec 8006-64-2 480 6 ASTM F739 4
++
Tert. Eter amil-metilic 96% 994-05-8 480 6 ASTM F739 NT
NA
Tetracloroetilenă (Percloroetilenă) 99% 127-18-4 480 6 ASTM F739 4
++
Tetraclorură de carbon 99% 56-23-5 341 5 ASTM F739 3
++
Tetrahidrofuran 99% 109-99-9 17 1 ASTM F739 1
-
Toluen 99% 108-88-3 51 2 EN 16523-1:2015 1
-
Toluen diizocianat (TDI) 80% 584-84-9 480 6 ASTM F739 2
+
Tricloretilenă 99% 79-01-6 9 0 ASTM F739 1
-
Trietanolamină 98% 102-71-6 480 6 ASTM F739 4
++
Uleiuri combustibile Amestec 68476-34-6 480 6 ASTM F739 NT
NA
Xilen 99% 1330-20-7 92 3 ASTM F739 2
+

*rezultatul nu este normalizat

Aveți nevoie de ajutor pentru a găsi mănușa chimică potrivită?

Descoperiți instrumentul nostru de selecție SAFE CHEM pentru protecția chimică!

Aflați mai multe

Chemical comparator

Aveți o întrebare? Contactați-ne!

Dacă aveți o întrebare, aveți nevoie de un mostră sau doriți informații tehnice suplimentare despre mănușile noastre și utilizarea lor.

Contactați-ne

Mai multe mănuși

Ultranitril 381
Protecţie chimică

Ultranitril 381

Confort maxim și protecție chimică

FluoTech 468
Protecţie chimică

FluoTech 468

Sensibilitate tactilă cu indicator de uzură

Ultranitril 410 Nou
Protecţie chimică

Ultranitril 410

Mănușa ideală pentru operațiuni în care este necesară protecție împotriva tăierii și chimică, cu performanță mai bună la degradarea de către acizi și aderență optimă.