MAPA furnizează o gamă de mănuși de protecție adecvate pentru mai multe activități din industria alimentară: producția, procesarea, distribuția și serviciile de catering.
  • Respectarea reglementărilor și regulilor de igienă este o cerință esențială în industria alimentară. Industria investește continuu în îmbunătățirea siguranței clienților, deoarece producătorii sunt răspunzători din punct de vedere juridic pentru calitatea sanitară a produselor lor.
  • Legislația europeană și cea națională definesc cu precizie testele privind produsele care intră în contact cu alimentele care trebuie efectuate pentru fiecare tip de aliment. De aceea, o mănușă poate fi aprobată pentru manipularea anumitor alimente, însă pentru altele nu.

Compatibilitatea cu produsele alimentare este reglementată de regulamentul european (CE) NR. 1935/2004 privind materiale și articolele destinate a intra în contact cu produsele alimentare

Cum funcționează regulamentul privind alimentele?

Există 2 tipuri de reglementări

Materiale plastice :

Regulamentul UE 10/2011. De ex.: PVC, textile sintetice, poliuretan.

Cauciuc:

Legislația națională definește metodele de testare care trebuie utilizate pentru a asigura conformitatea cu normele privind siguranța produselor alimentare.

  • Franța - Hotărârea din 5/08/2020
  • Italia - Decretul 21/03/1973
  • Germania - BfR XXI,  categoria 3

Legislația europeană și legislația națională din domeniul alimentar se bazează pe următoarele 3 principii comune:

Fiecare pas este necesar pentru a trece la pasul următor; acestea sunt restricțiile pentru a putea obține certificarea pentru produse alimentare.

Mapa Professional garantează respectarea legislației conform reglementărilor europene:

Sunt efectuate toate testele pentru a verifica conformitatea privind contactul cu produsele alimentare.

  • Mapa Professional efectuează testele corespunzătoare pentru a se asigura că mănușile corespund nevoilor și așteptărilor clienților.
  • Legislația europeană și cea națională stabilesc în detaliu testele care trebuie efectuate în ceea ce privește contactul cu fiecare tip de aliment. Certificatele privind contactul cu alimentele și rapoartele testelor sunt disponibile pen www.mapa-pro.ro

Gama Food Expert

Găsiți mănușile potrivite pentru industria alimentară, Descărcați (PDF - 2.36 Mb)
Vital 165
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Vital 165

Flexibilitate și dexteritate pentru contactul cu alimentele

Vital 175
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Vital 175

Dexteritate și flexibilitate în medii puțin agresive

Vital 177
Protecţie împotriva pătrunderii lichidelor

Vital 177

Dexteritate și flexibilitate adaptate la contactul cu alimentele

Mai multe știri